18 Eylül 2007 Salı

Deontoloji Doktorları


Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi
Deontoloji Doktorları 


Prof.Dr.Ayşegül Demirhan Erdemir

PROF.DR.AYŞEGÜL DEMİRHAN ERDEMİR
DİPLOMA DERECESİ: İstanbul Üniv.Eczacılık Fakültesi
AKADEMİK ÜNVANI:Profesör
YABANCI DİL BİLGİSİ: İngilizce/Almanca
AKADEMİK BİRİMİ: U.U Tıp Fak. Temel Tıp Bilimleri
İŞ ADRESİ: Deontoloji Anabilim Dalı
İŞ TEL/FAKS : 2953951
e-POSTA: ademirer@uludag.edu.tr
KISA ÖZGEÇMİŞ:
(TEMEL EĞİTİM VE AKADEMİK GELİŞİM)
Uludağ Ün.Tıp. Fak 23.06.1991 (Profesör)
İstanbul Ün.Tıp Fak 11.05.1974 (Tıp Bilim.Doktoru
İstanbul Ün.Eczacılık Fak 15.10.1968 (Eczacı)

Doç.Dr.Elif Atıcı
1969 yılında Zonguldak’ta doğdum. İlköğrenimimi aynı ilde tamamladıktan sonra 1987 yılında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. 1987–1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitim aldım. 1993–1995 yılları arasında mecburi hizmetimi Sinop’ta tamamladım. 1995–2001 yılları arasında sırasıyla Zonguldak, İzmit ve Bursa’da pratisyen hekim olarak hizmet verdim. 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp-Deontoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimime başladım. “Erişkin Lösemili Hastalarda Hasta-Hekim İlişkisinin Tıp Etiği İlkeleri Açısından İncelenmesi” başlıklı tezimi 2005 yılında tamamlayarak “Tıp Etiği ve Tıp Tarihi” alanında doktora derecesi aldım. Halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktayım. Evli ve iki çocuk annesiyim. 



Bursa Tabip Odası, Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği, Türk Tıp Tarihi Kurumu üyesiyim. Türkiye Klinikleri Tıp Etiği-Hukuku-Etiği Dergisi, Türk Tıp Etiği ve Tıp Hukuku, Araştırmaları Yıllığı, Yeni Türk Tıp Tarihi Araştırmaları ve Journal of the International Society for the History of Islamic Medicine (JISHIM) adlı bilimsel dergilerde yayın sekreterliği, yardımcı editörlük ve danışmanlık görevlerinde bulunmaktayım.



Doç.Dr.Mustafa Murat Civaner



1969 yılında Ankara'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Gelibolu'da tamamladım. 1985-92 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi aldım. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü-sü'nden "Halk Sağlığı" alanında doktora derecesi aldım. Tez konum, "Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Dosyalarına Yansıyan Olgularda Tıbbi Etik İhlallerinin İncelenmesi" idi.


1999-2002 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Etik AD'da öğretim görevlisi olarak çalış-tım. 2002 yılında araştırma görevlisi kadrosuna geçtim ve 2002-3 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji AD'da doktora programına katıldım.


  "Türkiye'de İlaç Şirketlerinin Kullandıkları Pazarlama Yöntemleri ve Hekimleri Bu Konudaki Değerlendirmelerinin Etik Açıdan Sorgulanması" isimli tezi savunarak 2006 yılında "Tıp Etiği ve Tıp Tarihi" alanında doktora derecesi aldım. 2010 yılında Tıp Etiği ve Tıp Tarihi alanında doçentlik ünvanı almaya hak kazandım. Halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. 

1 yorum:

resul akgümüş dedi ki...

iyi günler ben manisa akhisar lıyım egzama hakkında sorum olacak uzm.dr.elif atıcı ya ben 3senedir egzama var kendim erkek kuaförüyüm son 3 aydır aşırı derecede şidetlendi rahatsızlıgım ege üniversitesine gittim yama testi yaptırtım ve hayatım karardı sonuç benim için çok acıydı iş yerimdeki malzemelere karşı alerji gösteriyordum uzmanın tek bana söyledigi meslegini bırak man dedi ve başımdan aşagıya kaynar su döküldü o an tıp bu konuda yeteli dereceye ulaş madı dedi sizcede öylemi doktor hanım ben şuan direniyorum ama artık çok yoruldum bana yardım cı ola bilirmisiniz internette makalenizi okudum ve bu konu hakkında bayagı bilginiz oldugunu düşün düm ve size meil atma kararı verdim doktor hanım alerji yapan etken madde ismi CI+Me-ISOTHIAZOLINONE beni bu maddeye karşı tedavi edebilirmisiniz tedavi ederseniz size minnattar olurum evliligim kurtulur meslegim kurtulur kısacası hayatım kurtulur yaşama yeniden sarılırım doktor hanım görevinizde başarılar mehmet_resul_45@hotmail.com cep 05367806280 acil cevabınızı bekliyorum.